Zdenac Forum
Latest topics
Like/Tweet/+1
Ukupno je: 27 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 27 gostiju. :: 1 Bot/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 506, dana ned stu 12, 2017 9:27 pm.
Statistics
Registriranih korisnika/ca: 107.Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: nb4001.
Ukupno postova: 436. in 326 subjects
Pretraľnik
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Zdenac on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Zdenac Forum - Veliki & Mali Zdenci on your social bookmarking website
VIVAX IMAGO LED TV-32LE11, FullHD, DVB-T, MPEG4,.MKV Opis / Review
Stranica 1 / 1.
VIVAX IMAGO LED TV-32LE11, FullHD, DVB-T, MPEG4,.MKV Opis / Review
Veljača 2012
Nedavno sam prodao svoj stari crt tv, i počelo se tražiti po web i ostalim trgovinama led/lcd tv.
Trebalo mi je nešto ovih karakteristika:
-led (mala potrošnja el. energije, dugotrajnost panela, bolji kontrast i svjetlina)
-mpeg4/2 tuner
-usb s reprodukcijom divixa i mkv datoteka s pripadajućim titlovima i prikazom hrvatskih dijakritičkih znakova
-full Hd , rezolucija 1920x1080
-32", tj 80-82 cm dijagonale
-mora imati pc video i audio priključke
-mora trošiti manje struje od prošlog starog crt tv-a, koji je trošio s digitalnim prijemnikom oko 70 W
Nisam imao baš previše novaca na raspolaganju, pa sam morao tražiti u najmanjem cjenovnom rangu..
Tu se kao izbor izdvojio jedino Vivax, model IMAGO LED TV-32LE11
-ima sve što sam tražio: fulHD, usb-mkv+titlove, mpg4, pc priključke te još možete i snimati tv program na usb stik ili vanjski prenosni hard
-potrošnja struje mu je tvornički deklarirana na 76W po satu, no ja sam izmjerio potrošnju od 49-51 W, a u standby-u 0.5W, što je više nego dobro za ovaj tv
-maksimalna potrošnja koju sam izmjerio bila je 52W, kada sam svjetlinu dao na 100%
-što se tiče potrošnje, tu sam postigao željeno i skoro 30% mi je sada manja potrošnja el. energije nego na prošlom crt televizoru
-napominjem da u trgovinama, ovu potrošnju od 50-70w nisam mogao pronaći na lcd televizorima, već samo na led-u
Što se tiće usb utora i reprodukcije, stvari stoje ovako:
-bez problema otvara divix i mkv datoteke, mp3 slike, čak i dokumente
-otvara i pripadajuće titlove od divixa i mkv datoteka, čak nema problema niti s otvaranjem HR dijakritičkih znakova, šđčćž i to sve u početnim postavkama, tj nisu potrebna nikakva podešavanja da biste dobili šđčćž
-jedinu zamjerku imam na veličinu titla, koji je mogao i trebao biti veći, a niti nema opcije za povečanje ili pozicioniranje titla
-meni je tv oko 3 metra od trosjeda, te to i nije neki problem, no tko ima veći razmak, mislim da će titlovi biti nijansu premali
Spajanje tv-a na računalo
Meni titlovi i nisu toliko problem jer sam spojio računalo na taj led tv, skupa s zvukom; video preko vga kabla, a audio na klasičan pc audio stereo priključak
-kada nabavim hdmi kabal, probam i na taj način, vjerojatno će biti još bolje
-i bez hdmi kabla, dobio sam i video i zvuk na ovaj led tv, te mi nisu bili potrebni dodatni zvučnici za pc, već koristim postojeće na tv-u
-bez problema sada pregledavam vijesti, youtube, filmove svih formata i titlova, te mogu prilagoditi kako god hoću film i titlove
Završni opis
Cijena dotičnog Led modela je oko 2300 kn (veljača 2012, cca 300€){TehnoShop, Daruvar}, te nisam mogao pronaći led tv za manje novaca , a da ima sve ove karakteristike.
Usb utor radi odlično, možete pregledavati od divixa do slika, glazbe, dokumenata.
Prijevod također otvara u redu, no jedina zamjerka ide na veličinu titla, koji vam možda neće biti dovoljno veliki ako ćete imati od tv-a do trosjeda više od 3 metra
Odlična stvar je što možete snimati željeni program na vanjski usb medij. Odaziv je 6.5 ms, što je osrednja vrijednost, jer danas u ponudi imate lcd/tv s odazivom od 3 ms , ali is 8 i 10 ms, tako da je ova vrijednost u nekavoj sredini. No mislim, da ćete teško zapaziti razliku između 3.5 i 6.5 ms . Dizajn je jednostavan i praktičan sa skrivenim zvučnicima, i jedino što se vidi je Vivax logo. Garancija je 2 godine. Na prikaz slike i zvuka nemam zamjerke.
Svidio mi se jedan LG sa svim ovim karakteristikama, no on je bio ravno 1000 kn skuplji, što nisam mogao financijski "odraditi".
Tehničke karakteristike
Dijagonala 32"/82 cm; FullHD, DVB-T MPEG4; .MKV
Maksimalna rezolucija 1920x1080
Svjetlina 400 cd/m2
Dinamički kontrast 1 000 000:1
Vidljivi kut 178°/178°
Vrijeme odziva 6,5ms
VESA 200x100
Priključci: USB2.0 1, VGA 1, AV IN 1, SCART 1, YPb(Cb)/Pr(Cr) 1, HDMI 3; PC Audio 1
Ostalo: DVB-T tuner, TXT, OSD, Hotel mod, Nicam, daljinski upravljač
Dijagonala
32" / 82 cm
Format
16:9
Maksimalna rezolucija
1920x1080
Svjetlina [cd/m2]
4000
Kontrast
1000000
Vidljivi kut (hor.) [°]
178
Vidljivi kut (ver.) [°]
178
Vrijeme odziva [ms]
6,5
Video kompatibilnost
NTSC, PAL, SECAM
VESA
200x100
Composite
0
S-Video
0
Component
0
SCART
1
D-sub
0
HDMI
3
PC audio
1
DVI
0
USB
1
VGA
1
Headphone
0
Mod prikaza
Dynamic, Movie, Personal, Standard
Pozadinsko osvjetljenje
Auto, Normal
Dimenzije uređaja [cm]
77,9x20,9x54,7
Masa uređaja [kg]
9
Dimenzije pakiranja [cm]
89,0x15,4x66,0
Masa pakiranja [kg]
11
Tip proizvoda
CE - LCD TV
Nedavno sam prodao svoj stari crt tv, i počelo se tražiti po web i ostalim trgovinama led/lcd tv.
Trebalo mi je nešto ovih karakteristika:
-led (mala potrošnja el. energije, dugotrajnost panela, bolji kontrast i svjetlina)
-mpeg4/2 tuner
-usb s reprodukcijom divixa i mkv datoteka s pripadajućim titlovima i prikazom hrvatskih dijakritičkih znakova
-full Hd , rezolucija 1920x1080
-32", tj 80-82 cm dijagonale
-mora imati pc video i audio priključke
-mora trošiti manje struje od prošlog starog crt tv-a, koji je trošio s digitalnim prijemnikom oko 70 W
Nisam imao baš previše novaca na raspolaganju, pa sam morao tražiti u najmanjem cjenovnom rangu..
Tu se kao izbor izdvojio jedino Vivax, model IMAGO LED TV-32LE11
-ima sve što sam tražio: fulHD, usb-mkv+titlove, mpg4, pc priključke te još možete i snimati tv program na usb stik ili vanjski prenosni hard
-potrošnja struje mu je tvornički deklarirana na 76W po satu, no ja sam izmjerio potrošnju od 49-51 W, a u standby-u 0.5W, što je više nego dobro za ovaj tv
-maksimalna potrošnja koju sam izmjerio bila je 52W, kada sam svjetlinu dao na 100%
-što se tiče potrošnje, tu sam postigao željeno i skoro 30% mi je sada manja potrošnja el. energije nego na prošlom crt televizoru
-napominjem da u trgovinama, ovu potrošnju od 50-70w nisam mogao pronaći na lcd televizorima, već samo na led-u
Što se tiće usb utora i reprodukcije, stvari stoje ovako:
-bez problema otvara divix i mkv datoteke, mp3 slike, čak i dokumente
-otvara i pripadajuće titlove od divixa i mkv datoteka, čak nema problema niti s otvaranjem HR dijakritičkih znakova, šđčćž i to sve u početnim postavkama, tj nisu potrebna nikakva podešavanja da biste dobili šđčćž
-jedinu zamjerku imam na veličinu titla, koji je mogao i trebao biti veći, a niti nema opcije za povečanje ili pozicioniranje titla
-meni je tv oko 3 metra od trosjeda, te to i nije neki problem, no tko ima veći razmak, mislim da će titlovi biti nijansu premali
Spajanje tv-a na računalo
Meni titlovi i nisu toliko problem jer sam spojio računalo na taj led tv, skupa s zvukom; video preko vga kabla, a audio na klasičan pc audio stereo priključak
-kada nabavim hdmi kabal, probam i na taj način, vjerojatno će biti još bolje
-i bez hdmi kabla, dobio sam i video i zvuk na ovaj led tv, te mi nisu bili potrebni dodatni zvučnici za pc, već koristim postojeće na tv-u
-bez problema sada pregledavam vijesti, youtube, filmove svih formata i titlova, te mogu prilagoditi kako god hoću film i titlove
Završni opis
Cijena dotičnog Led modela je oko 2300 kn (veljača 2012, cca 300€){TehnoShop, Daruvar}, te nisam mogao pronaći led tv za manje novaca , a da ima sve ove karakteristike.
Usb utor radi odlično, možete pregledavati od divixa do slika, glazbe, dokumenata.
Prijevod također otvara u redu, no jedina zamjerka ide na veličinu titla, koji vam možda neće biti dovoljno veliki ako ćete imati od tv-a do trosjeda više od 3 metra
Odlična stvar je što možete snimati željeni program na vanjski usb medij. Odaziv je 6.5 ms, što je osrednja vrijednost, jer danas u ponudi imate lcd/tv s odazivom od 3 ms , ali is 8 i 10 ms, tako da je ova vrijednost u nekavoj sredini. No mislim, da ćete teško zapaziti razliku između 3.5 i 6.5 ms . Dizajn je jednostavan i praktičan sa skrivenim zvučnicima, i jedino što se vidi je Vivax logo. Garancija je 2 godine. Na prikaz slike i zvuka nemam zamjerke.
Svidio mi se jedan LG sa svim ovim karakteristikama, no on je bio ravno 1000 kn skuplji, što nisam mogao financijski "odraditi".
Tehničke karakteristike
Dijagonala 32"/82 cm; FullHD, DVB-T MPEG4; .MKV
Maksimalna rezolucija 1920x1080
Svjetlina 400 cd/m2
Dinamički kontrast 1 000 000:1
Vidljivi kut 178°/178°
Vrijeme odziva 6,5ms
VESA 200x100
Priključci: USB2.0 1, VGA 1, AV IN 1, SCART 1, YPb(Cb)/Pr(Cr) 1, HDMI 3; PC Audio 1
Ostalo: DVB-T tuner, TXT, OSD, Hotel mod, Nicam, daljinski upravljač
Dijagonala
32" / 82 cm
Format
16:9
Maksimalna rezolucija
1920x1080
Svjetlina [cd/m2]
4000
Kontrast
1000000
Vidljivi kut (hor.) [°]
178
Vidljivi kut (ver.) [°]
178
Vrijeme odziva [ms]
6,5
Video kompatibilnost
NTSC, PAL, SECAM
VESA
200x100
Composite
0
S-Video
0
Component
0
SCART
1
D-sub
0
HDMI
3
PC audio
1
DVI
0
USB
1
VGA
1
Headphone
0
Mod prikaza
Dynamic, Movie, Personal, Standard
Pozadinsko osvjetljenje
Auto, Normal
Dimenzije uređaja [cm]
77,9x20,9x54,7
Masa uređaja [kg]
9
Dimenzije pakiranja [cm]
89,0x15,4x66,0
Masa pakiranja [kg]
11
Tip proizvoda
CE - LCD TV
Similar topics
» Vivax Imago DVB-T 410 mpeg2 / mpeg4 DVB-T prijemnik s hdmi/usb utorom
» LG DVT499H dvd - divix - xvid - mp3 player + digitalni prijemnik / opis - overview
» Veliki Zdenci - Opis
» Audio marke za automobile - kratka usporedba i opis
» GSM Arena - jedna od najboljih stranica za opis i usporedbu mobitela
» LG DVT499H dvd - divix - xvid - mp3 player + digitalni prijemnik / opis - overview
» Veliki Zdenci - Opis
» Audio marke za automobile - kratka usporedba i opis
» GSM Arena - jedna od najboljih stranica za opis i usporedbu mobitela
Stranica 1 / 1.