Zdenac Forum
Latest topics
Like/Tweet/+1
Ukupno je: 78 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 78 gostiju. :: 1 Bot/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 506, dana ned stu 12, 2017 9:27 pm.
Statistics
Registriranih korisnika/ca: 107.Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: nb4001.
Ukupno postova: 436. in 326 subjects
Pretraľnik
Social bookmarking
Bookmark and share the address of Zdenac on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Zdenac Forum - Veliki & Mali Zdenci on your social bookmarking website
LG DVT499H dvd - divix - xvid - mp3 player + digitalni prijemnik / opis - overview
2 posters
Stranica 1 / 1.
LG DVT499H dvd - divix - xvid - mp3 player + digitalni prijemnik / opis - overview
Kako sam prodao svoj stari dvd-divix player Vivax, i koji me je stvarno dobro služio i prikazivao sve divixe i xvid fajlove, i sva hrvatska slova , uključujući i ščćžđ, morao sam naći dostojnu zamjenu.
Dostojnu znači da mora ispunjavati ove uvijete:
-mora hvatati zemaljski digitalni signal (DVB-T)
-mora reproducirati divix-xvid videodatoteke, ili skračeno filmove,
-što je još važnije od samog čitanja divixa, mora prikazivati titlove s hrvatskim dijakriptičnim znakovima, tj. slova šđčćž
-mora imati USB utor, jer mi se više ne snima na dvd ili cd diskove, i također sve čitati i prikazivati u pravilnom formatu
Šečem ja tako po Daruvaru i naravno, zaustavljam se kod svakog izloga s informatičkom i tehničkom robom.
I vidim u izlogu ovo:
Pitam , što je to, i vele mi ovako;
"To vam je dvd player s DVB-T prijemnikom"
Hm. Vidim da ima usb utor, znači, već mi je zanimljiv, no ima još dosta uvijeta koje mora ispuniti da bih ga ja kupio.
Pitam dalje, da li otvara divixe i xvid ,,,
Kaže ljubazan trgovac da ne zna, ali da mogu probati kada donesem usb stick, s filmovima u divix-xvid formatu s titlovima.
Tako je i bilo. Dođem ja za tjedan dana s par divix filmova. Trgovac je sumnjičav, no ubrzo smo vidjeli da otvara divixe s prijevodom, no nije bilo č,ć i đ slova već neki hijeroglifi, dok je ž i š uredno prikazivao.
No, kako je ispunjavao večinu mojih uvijeta, odlučio sam ga kupiti. Ima sam dobar dvd player, koji ima uz reprodukciju dvd-a i usb utor, i dvb-t tuner.
Košta 440 kuna (za gotovinu) u Vacomu, i ovim putem im se zahvaljujem što su mi omogučili isprobati uređaj.
Donesem ga doma i idem, naravno odmah to spojiti. Uređaj stavrno nije loš, i evo stvari koje mi se sviđaju:
-usb stick otvara brzo i dosta je brži od mojih prijašnjih uređaja(ja sam koristio Usb stick od 16 Gb)
-dvd pogon je sasvim ok, i tu nemam što komentirati
-dvb-t prijemnik je također , sasvim ok i stabilan, i tu nemam zamjerke
-daljinski upravljač treba samo jednu bateriju
-ima HDMI izlaz i možete gledati u HD rezoluciji (naravno, ako vam TV podržava)
-možete snimati na usb stick
moje male zamjerke:
- na daljinskom upravljaču ne možete smanjivati ili pojačavati zvuk, već to morate s daljinskim od televizora
-daljinski ima dodatne tipke za televizor, ali podržava samo 5-6 prozvođača;
(Quadro ne, a na Sony-ju radi odlično, dok još podržava: LG, Goldstar, Hitachi, Samsung, Zenith)
- moja najveća zamjerka je što uređaj NE može snimat TV program na USB stick, več samo presnimavati audio cd na usb
Uputstva za daljinski, za TV:
-ako želite s ovim daljinskim prebacivati programe na Vašem tv-u, uradite ovo;
-stisnite TV Power tipku, te stisnite npr. tipku 8 ili 9 za Sony televizore, te otpustite
-sada će vam daljinski od playera prebacivati kanale i glasnoću od Vašeg Sony TV-a
Ostale podržane marke:
-1 ili 2 LG/Goldstar , ovo je po defaultu
-1,3,4 Zenith
-6,7 Samsung
-8,9 Sony
-4 Hitachi
Naravno, mučila su me i ona HR slova, ćčđ, pa krenem ja čitati uputstva. Naiđem na jednu zanimljivu stvar.
Piše ovako:
- prilikom reprodukcije divixa, stisnite tipku subtitle i držite min 3 sekunde
- prikazat će vam se izbornik s izborom kodova za jezike
- listajte izbornik dok ne dobijete željene znakove
U našem slučaju, potrebno je navesti izbornik na vrijednost 1250 i stisnuti enter.
I stvarno, počne uređaj prikazivati i č ć đ !!!!
Veličina titlova je sasvim ok.
Što se tiče potrošnje;
-u standby-u troši zanemarivih 0.5 wata, što je odlično
-pri radu troši oko 7,5 do 8,5 wata
---nama je važnija što manja potrošnja dok je uređaj ugašen, da bezveze ne troši wate u standby-u
Tehnički detalji o uređaju:
http://bebefore.com/lg-dvt499h/specifications.html
Dvd player s digitalnim DVB-T prijemnikom. Sve u svemu, odličan uređaj. Zahtijeva malo poštelavanja i čitanja uputstva, ali kada ga jednom podesite, uživat ćete u filmovima i digitalnom prijemu.
Košta relativno puno (440kn), u odnosu na prijašnje playere, koji su bili oko 180-250 kuna, no ovaj ima i digitalni prijemnik u sebi,
no s ovim zapravo imate dva uređaja u jednom, i imate renomiranu marku uređaja, a ne shit-cu brand.
Uh, da bar još ima i satelitski tuner,,,
Uglavnom, odličan uređaj, te ga preporučujem svakome tko traži dobar dvd-divix player, a usput dobiva i dvd-t prijemnik.
Specification:
Type DVD-player
HDTV Yes
TV Tuner Yes
Multimedia
Disc Formats DVD, DVD R, DVD RW, CD, CD-R, CD-RW
File Formats MP3, WMA, MPEG4, JPEG
Connectivity USB Type A 2.0
Dimensions & Weight
Dimensions (WxHxD) 430x35x195 mm
Weight 1.7 kg
Features
Progressive Scan Yes (PAL)
Resolution 720p, 1080i, 1080p
Audio DAC 24 bit/192 kHz
DVB-T Standard Yes
More
Convert CD to MP3 Yes
Child Protection Yes
Color Black
Dostojnu znači da mora ispunjavati ove uvijete:
-mora hvatati zemaljski digitalni signal (DVB-T)
-mora reproducirati divix-xvid videodatoteke, ili skračeno filmove,
-što je još važnije od samog čitanja divixa, mora prikazivati titlove s hrvatskim dijakriptičnim znakovima, tj. slova šđčćž
-mora imati USB utor, jer mi se više ne snima na dvd ili cd diskove, i također sve čitati i prikazivati u pravilnom formatu
Šečem ja tako po Daruvaru i naravno, zaustavljam se kod svakog izloga s informatičkom i tehničkom robom.
I vidim u izlogu ovo:
Pitam , što je to, i vele mi ovako;
"To vam je dvd player s DVB-T prijemnikom"
Hm. Vidim da ima usb utor, znači, već mi je zanimljiv, no ima još dosta uvijeta koje mora ispuniti da bih ga ja kupio.
Pitam dalje, da li otvara divixe i xvid ,,,
Kaže ljubazan trgovac da ne zna, ali da mogu probati kada donesem usb stick, s filmovima u divix-xvid formatu s titlovima.
Tako je i bilo. Dođem ja za tjedan dana s par divix filmova. Trgovac je sumnjičav, no ubrzo smo vidjeli da otvara divixe s prijevodom, no nije bilo č,ć i đ slova već neki hijeroglifi, dok je ž i š uredno prikazivao.
No, kako je ispunjavao večinu mojih uvijeta, odlučio sam ga kupiti. Ima sam dobar dvd player, koji ima uz reprodukciju dvd-a i usb utor, i dvb-t tuner.
Košta 440 kuna (za gotovinu) u Vacomu, i ovim putem im se zahvaljujem što su mi omogučili isprobati uređaj.
Donesem ga doma i idem, naravno odmah to spojiti. Uređaj stavrno nije loš, i evo stvari koje mi se sviđaju:
-usb stick otvara brzo i dosta je brži od mojih prijašnjih uređaja(ja sam koristio Usb stick od 16 Gb)
-dvd pogon je sasvim ok, i tu nemam što komentirati
-dvb-t prijemnik je također , sasvim ok i stabilan, i tu nemam zamjerke
-daljinski upravljač treba samo jednu bateriju
-ima HDMI izlaz i možete gledati u HD rezoluciji (naravno, ako vam TV podržava)
-možete snimati na usb stick
moje male zamjerke:
- na daljinskom upravljaču ne možete smanjivati ili pojačavati zvuk, već to morate s daljinskim od televizora
-daljinski ima dodatne tipke za televizor, ali podržava samo 5-6 prozvođača;
(Quadro ne, a na Sony-ju radi odlično, dok još podržava: LG, Goldstar, Hitachi, Samsung, Zenith)
- moja najveća zamjerka je što uređaj NE može snimat TV program na USB stick, več samo presnimavati audio cd na usb
Uputstva za daljinski, za TV:
-ako želite s ovim daljinskim prebacivati programe na Vašem tv-u, uradite ovo;
-stisnite TV Power tipku, te stisnite npr. tipku 8 ili 9 za Sony televizore, te otpustite
-sada će vam daljinski od playera prebacivati kanale i glasnoću od Vašeg Sony TV-a
Ostale podržane marke:
-1 ili 2 LG/Goldstar , ovo je po defaultu
-1,3,4 Zenith
-6,7 Samsung
-8,9 Sony
-4 Hitachi
Naravno, mučila su me i ona HR slova, ćčđ, pa krenem ja čitati uputstva. Naiđem na jednu zanimljivu stvar.
Piše ovako:
- prilikom reprodukcije divixa, stisnite tipku subtitle i držite min 3 sekunde
- prikazat će vam se izbornik s izborom kodova za jezike
- listajte izbornik dok ne dobijete željene znakove
U našem slučaju, potrebno je navesti izbornik na vrijednost 1250 i stisnuti enter.
I stvarno, počne uređaj prikazivati i č ć đ !!!!
Veličina titlova je sasvim ok.
Što se tiče potrošnje;
-u standby-u troši zanemarivih 0.5 wata, što je odlično
-pri radu troši oko 7,5 do 8,5 wata
---nama je važnija što manja potrošnja dok je uređaj ugašen, da bezveze ne troši wate u standby-u
Tehnički detalji o uređaju:
http://bebefore.com/lg-dvt499h/specifications.html
Dvd player s digitalnim DVB-T prijemnikom. Sve u svemu, odličan uređaj. Zahtijeva malo poštelavanja i čitanja uputstva, ali kada ga jednom podesite, uživat ćete u filmovima i digitalnom prijemu.
Košta relativno puno (440kn), u odnosu na prijašnje playere, koji su bili oko 180-250 kuna, no ovaj ima i digitalni prijemnik u sebi,
no s ovim zapravo imate dva uređaja u jednom, i imate renomiranu marku uređaja, a ne shit-cu brand.
Uh, da bar još ima i satelitski tuner,,,
Uglavnom, odličan uređaj, te ga preporučujem svakome tko traži dobar dvd-divix player, a usput dobiva i dvd-t prijemnik.
Specification:
Type DVD-player
HDTV Yes
TV Tuner Yes
Multimedia
Disc Formats DVD, DVD R, DVD RW, CD, CD-R, CD-RW
File Formats MP3, WMA, MPEG4, JPEG
Connectivity USB Type A 2.0
Dimensions & Weight
Dimensions (WxHxD) 430x35x195 mm
Weight 1.7 kg
Features
Progressive Scan Yes (PAL)
Resolution 720p, 1080i, 1080p
Audio DAC 24 bit/192 kHz
DVB-T Standard Yes
More
Convert CD to MP3 Yes
Child Protection Yes
Color Black
Zadnja promjena: Dean; čet sij 30, 2014 8:46 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Re: LG DVT499H dvd - divix - xvid - mp3 player + digitalni prijemnik / opis - overview
Može li ova stvar snimati TV program na USB?
tatato- Broj postova : 3
Re: LG DVT499H dvd - divix - xvid - mp3 player + digitalni prijemnik / opis - overview
imam ja taj uređaj, pa me zanima kako (šta) treba napraviti da se snimi TV signal na USB. Može kratka uputa pls.
na. žalost, nisam niti ja još snimao na taj uređaj,
jednostavno mi još nije bilo potrebno,,,
kada, probam i uspijem javim,,,,
jednostavno mi još nije bilo potrebno,,,
kada, probam i uspijem javim,,,,
na žalost, izgleda da ne može snimati TV program na usb. niti na ostale medije, već samo s cd Audio diska na usb stick,,
tj, može ti s orginalnog ili kopiranog Audio cd diska, skinuti pjesme u mp3 format..
-kada su već omogučili ovu opciju, trebali su i snimanje tv programa omogučiti,,,,
šteta.........
tj, može ti s orginalnog ili kopiranog Audio cd diska, skinuti pjesme u mp3 format..
-kada su već omogučili ovu opciju, trebali su i snimanje tv programa omogučiti,,,,
šteta.........
Similar topics
» DVB-T Q VISION QV-521 PVR digitalni prijemnik
» DVD - USB - SD Player Quadro DVD-933
» Program za automatsko traženje titlova - prijevoda za divix
» Vivax Imago DVB-T 410 mpeg2 / mpeg4 DVB-T prijemnik s hdmi/usb utorom
» Kako gledati digitalni tv signal na lcd ili crt monitoru !- NotOnlyTV BOX DVB-T Rec3 + Scart MPEG-2
» DVD - USB - SD Player Quadro DVD-933
» Program za automatsko traženje titlova - prijevoda za divix
» Vivax Imago DVB-T 410 mpeg2 / mpeg4 DVB-T prijemnik s hdmi/usb utorom
» Kako gledati digitalni tv signal na lcd ili crt monitoru !- NotOnlyTV BOX DVB-T Rec3 + Scart MPEG-2
Stranica 1 / 1.